18 грудня 2019 р.

5G для кожного

До 2023 року використання 5G планують зробити доступним для багатьох користувачів

Однією причиною використання 5G буде розвиток інтернет речей.
Інтернет речей (англ Internet of Things, скорочено IoT) — це глобальна мережа підключених до Інтернету речей — пристроїв, оснащених сенсорами, датчиками, засобами передавання сигналів Ці цифрові пристрої можуть сприймати датчиками різноманітні сигнали з  навколишнього світу, вступати у взаємодію з іншими пристроями, обмінюватися даними з метою віддаленого моніторингу за станом об’єктів, аналізу зібраних даних і прийняття на їх основі рішень. Прикладом можуть бути гаражні двері, кавоварки, телевізори, мобільні телефони, відеокамери, датчики світла та температури.
Використання Інтернет-речей


Термін «Інтернет речей» запропонував у 1999 році засновник дослідницького центру Auto-ID Center в Массачусетському технологічному інституті Кевін Ештон. Він висловив припущення, що згодом у кожної з речей реального фізичного світу в IoT буде цифровий двійник, її віртуальне представлення.
Напрямок IoT став активно розвиватися, коли на початку 2000-х років кількість пристроїв, підключених до мережі Інтернет, перевищила кількість користувачів Інтернету Тобто Інтернет речей перевищив Інтернет людей. За даними компанії Ericsson (Швеція), сьогодні у світі налічується понад 16 млрд підключених до Інтернету пристроїв Уже в 2018 році їх кількість перевищить кількість мобільних телефонів у світі До 2024 року це число досягне 29 млрд, 18 млрд з яких будуть пристроями світу IoT Інтернет речей об’єднує реальні речі в віртуальні системи, здатні вирішувати абсолютно різні завдання Ключова ідея — з’єднати між собою всі об’єкти, які можна з’єднати, підключити їх до мережі для збирання даних і прийняття рішень на їх основі.
У такому середовищі створюються якісно інші, ніж сьогодні, умови для бізнесу, для охорони здоров’я, для забезпечення екологічної безпеки, трансформуються особисті та соціальні аспекти життя.
На думку аналітиків, число підключень 5G в цьому році оцінюється приблизно 10 млн., в 2023 році досягне 1,01 млрд.  Вони вважають, що стимулювати впровадження 5G допоможе збільшення обсягів генерування та споживання даних. Це проявиться як в корпоративному, так і в споживчому сегменті. Використання 5G дозволить операторам більш ефективно розпоряджатися мережевими ресурсами.
Іншим фактором стане зростання числа пристроїв Інтернет речей.

Немає коментарів:

Дописати коментар