14 лютого 2020 р.

Більшість людей заряджають смартфони неправильно

Чи замислювалися ви, як правильно слід ставити на зарядку свій гаджет і скільки часу повинна займати дана процедура? Як правило, з часом гаджет може втрачати свою потужність, з чим пізніше і пов'язане невдоволення власників смартфонів. Розробники акумуляторів для смартфонів поділилися інформацією про те, як слід правильно заряджати смартфон:
Після того як ваш телефон зарядився, знімайте його з зарядки. Справа в тому, що гаджет, як правило, повністю заряджається вже за два - три години, а потім відбувається «підживлення» девайса, яка руйнує функціональні особливості смартфона.




Не варто заряджати батарею на всі сто відсотків. Для того щоб не зіткнутися з негативними наслідками високої напруги мережі. Заряджати часто і недовго. Для того щоб ваш смартфон продуктивно і ефективно працював, заряджати його слід при кожній нагоді. Розряджаючись і заряджаючись на п'ятдесят відсотків, батарея прослужить вам на багато довше. Згідно з твердженнями фахівців, батарея повинна розряджатися і заряджатися приблизно на сорок і вісімдесят відсотків.
Температура. Експерти відзначають, що при високих температурах, акумулятор швидше розряджається, тому смартфон можна залишати під впливом сонячних променів. У зимовий період, гаджет слід зберігати у внутрішніх кишенях і в захисних чохлах.
Раз на місяць розряджати батарею повністю. Для того щоб «відредагувати» електроніку, необхідно раз на місяць влаштовувати для свого смартфона «розвантажувальні» дні, тобто повністю розряджати і заряджати смартфон.
Замінити батарею, на сьогоднішній день, це не проблема, тому, не варто засмучуватися якщо ви помітили, що ваш смартфон не «тримає» зарядку, так як суто технічно, акумулятор не здатний протягом довгого часу дотримуватися певної ємність заряду.
Перераховані вище рекомендації, як стверджують фахівці, допоможуть продовжити потужність заряду з п'ятисот зарядок до півторатисяч.

Що поганого може статися з акумулятором?

Зберігання з низьким рівнем заряду призводить до відключення ланцюга захисту і виходу з ладу (телефон не включається, «скаче» відсоток рівня енергії і так далі). Фізичні ушкодження і зовнішні чинники (особливо нагрів) можуть привести до розгерметизації корпусу і самозаймання елемента живлення (згадуємо історію вибухає Samsung Galaxy Note 7).


Незнімний акумулятор в смартфонах служить менше, ніж знімний?

Ніякої різниці немає - в обох випадках не потрібно витягувати акумулятор навіть на час зберігання. Досить заповнити його хоча б наполовину і покласти пристрій в шафу.


 Як безпечно зберігати телефон з батареєю, якщо їм не користуюся?

Щоб уникнути пошкодження осередків Li-Ion і Li-Polymer виробник вимагає зберігати акумулятори частково зарядженими. Але ще важливіше температурний фактор - це повинно бути прохолодне місце всередині приміщення.
 

Чи нормально, що телефон сильно гріється під час зарядки?

Ні, акумулятор повинен залишатися прохолодним, або злегка теплим, але не гарячим. До сильного нагрівання найчастіше призводять альтернативні (дешеві китайські) зарядки або паразитні навантаження через активні функцій телефону при підключеному зарядному пристрої - переведіть телефон в режим енергозбереження.
 



 

1 коментар:

Unknown сказав...

Сейчас зарядные устройства имеют универсальность по типу подключения, однако различную мощность, то что заряжает маленький телефон будет на пределе возможностей заряжать смартфон, поэтому лучше, при возникшей необходимости, выбирать под свою модель ориентируясь на мощность и на разъем конечно, по крайней мере на Wookie.com есть разные

Дописати коментар