22 листопада 2019 р.

Новий Windows 11


            Тільки декілька днів назад був прописаний допис про операційну систему, яка самовідновлюється. А ось уже зустрічається на просторах Інтернету опис нової операційної системи - Windows 11. Як користувач з багаторічним стажем (адже починалась робота ще Norton, Dos Navigator, Windows 3.1)  можу сказати, що очікує користувач самої системи.
Це, щоб не було збоїв у системі, щоб інтерфейс був зручним для користувача, і оте самовідновлення системи було дійсно реальністю. Що ж ми маємо на сьогоднішній день?  



Меню Пуск у новій операційній системі повернуть до класичного вигляду без використання Metro-плиток та іншої єресі. Але крім усього іншого Windows 11 отримає функцію з управління вкладками в провіднику. Повністю з системи будуть видалені різні сервіси стеження, так як занадто багато критики було на адресу компанії через це, та й сама система стеження дуже нашкодила продажу системи. 
    Магазин Microsoft Store буде повністю видалений з системи, а стандартні програми повернуться на свої місця, також  ігри за типом Косинки і Павучка. В цьому вбачаю теж плюс, тому що цей "Магазин" вважаю зовсім не корисним. 
    Також повернеться браузер Internet Explorer. У Windows 10 Microsoft замінила його на новий браузер Edge, але браузер настільки вийшов невдалим, що компанія прийняла рішення повернутися до старого доброго Internet Explorer. Браузер оновиться до 12-ї версії і буде побудований на сильно модифікованому движку Trident, завдяки чому новий IE отримає підтримку сучасних веб-технологій.Корисні речі, такі як розширення і можливість читання різних PDF-документів стане можливим і в новій версії браузера Internet Explorer.
     Скайп буде також інтегрований в Windows 11, але тільки десктопна версія, так як його Modern-версія нікому особливо не подобалася. Ну ця новина якось не дуже радує, адже багатьом користувачам не потрібно Скайп, а як показала практика,  ця  програма досить часто  тормозила роботу комп'ютера. Тому я наприклад, не в захваті.
      Крім цього, Microsoft разом з Windows 11 випустить також і DirectX 13. Новий DirectX повинен стати новою версією DirectX 12, так як DX12 сам по собі виявився досить сирим інтерфейсом прикладного програмування, але варто відзначити, що тільки нові відеокарти будуть підтримувати DirectX 13. Новий буде в кілька разів швидше DirectX 12. Хоч це і звучить неймовірно, але справа в тому, що компанія Microsoft займається також в сфері штучного інтелекту і розробкою квантового комп'ютера. Деякі напрацювання увійдуть в новий інтерфейс прикладного програмування, в тому числі нова технологія по трасуванні світлових променів. Ігри з підтримкою DirectX 13 очікуються вже в наступному році і по ідеї даний API повторить успіх DirectX 9 і DirectX 11.
      Що ж очікуємо від Windows 11? А можливо це буде Windows 12?
Хотілось би в Windows прибрати все зайве, всі зайві програми і додати хороший фоторедактор, хороший відео редактор, і зробити  можливим для користувача встановлення програм, а не як зараз, напхали все чим люди не користуються. Чому дехто обирає Apple? Бо вони не напихають все що можна напхати, а дають людям вибір встановити що потрібно. А в Windows 10? Потрібно не потрібно все встановлено, і люди не люблять це сміття. Надіюсь Windows 11 буде тією системою яку я представляю, легкою, без зайвих програм,  не буде займати більше 15 Гб і легкою у встановленні, оновленні та користуванні.
Висловте свої думки з цього приводу. Чекаю не коментарії.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар