25 листопада 2019 р.

Навіщо вбудовані ігри в Windows?

Як не дивно, але ігри Windows придумані для того, що користувач навчився працювати з мишею. І це все тому, що з її допомогою користувачі, які звикли виконувати операції через командний рядок, освоювали мишку, зокрема, виробляли навички переміщення іконок.

Цікаво, що ці ігри створені з навчальною метою.


Гра Сапер з'явилася у Windows 3.1 у 1992-му. З випуском цієї гри розробники переслідували відразу дві мети. Перша - це привчити користувачів до того, що крім основної, лівої кнопки миші, є ще й права, за якою закріплені додаткові функції.
 Друга - підвищити швидкість і влучність використання цього пристрою введення. У «Сапери» необхідно потрапляти по невеликих квадратиках, і час обмежено.
 У підсумку «Сапер» швидко став хітом, а люди навіть почали змагатися в швидкості його проходження. І це зайвий раз продемонструвало користувачам, як важливо вміти швидко користуватися мишею.
Наступна навчальна гра - це «Черви», яку Microsoft ввела в свою систему - Windows 3.1. Вона теж була випущена в 1992 році, але мала підтримку локальних мереж. Оскільки «Черви» - це гра розрахована на багато користувачів, то вона була покликана привчити людей взаємодіяти через мережу, нехай і в ігровій формі..


Все ж в 1992 році використання мереж було в дивину. Так, перша фотографія була завантажена в інтернет тільки в 1992 році, коли був розроблений новий стандарт протоколу, який підтримував файли зображень.
Вперше Сапер і Косинка були виключені з Windows 8, яка вийшла у 2012 році.  
Однак і це зникнення носило освітню функцію. Адже скачати їх можна було тільки з магазину додатків, і користувачів потрібно було б привчити користуватися цим інструментом для отримання необхідних програм.
Втім, шквал критики в сторону Windows 8 був такий високий, що разом з поверненням меню «Пуск» Microsoft повернула в Windows 10 і «Косинку». Однак і тут не обійшлося без навчання: тепер в пасьянсі з'явилася можливість покупки додаткових елементів або відключення реклами, і користувачам треба буде навчитися взаємодіяти і з функцією покупки безпосередньо з додатків.
Навчайтеся, граючись, тільки не забувайте про такий чудовий навколишній світ.  



Немає коментарів:

Дописати коментар